Buenos Aires ..... So far so Gringo (número dos)
Lieve Allemaal,
Ons bezoek aan BA loopt op zijn einde, dit betekend dat wij jullie inmiddels iets meer over het leven in de stad hier kunnen vertellen.
In januari is het zomer in Argentinie, om aan de hitte in de stad te ontsnappen gaan veel locals naar de Tigre Delta (rivier inclusief vertakkingen) voor wat verkoeling. Met in het achterhoofd: Do as the locals do, zo ook wij.
Met wat mensen van het hotel gaan we richting de haven. Waar al het eten en drinken wordt ingeladen in een boot. Dan gaan we de bruine rivier op, als we op ´open´ water zijn gaat het gas er flink op....even heerlijk uitwaaien!
We varen langs de vertakkingen van de rivier alwaar zich een heel dorpje bestaande uit op palen gebouwde huisjes heeft gevestigd (Het deed pim een beetje denken aan Tour of Duty, of de Bridge over the river Kwai). Ook wij mogen gebruik maken van een dergelijk huisje, waar wij vanavond zullen gaan BBQ-en. Als al het eten in de koelkast ligt gaan we weer de rivier op, tijd om te zwemmen! Als we rond een uurtje of half 8 weer terug komen bij het huisje gaat de fik in de BBQ. De hoeveelheid vlees is genoeg voor een heel weeshuis!! (George Foreman eat your hart out!).
Als het wat begint af te koelen is het tijd om alles weer op te ruimen en op weg naar de haven te gaan. Ja in het donker dus, gewapend met een zaklamp voorop de boot komen we de smalle vertakkingen van de rivier door. Als we weer op het brede gedeelte zijn gaat het gas er weer op best een beetje spannend zo in het donker!!
De volgende dag is het echt backpack tijd... we checken uit ons hotel en gaan naar een hostel aan de andere kant van de stad. Het ritje met de taxi ernaar toe is al meteen een avontuur, wat een malloten die chauffeurs. Deze blijft toeteren inhalen aan alle kanten, met z´n vieren naast elkaar op een tweebaans weg.... geen probleeem....maar dan.... Crash.....
In Nederland zou dit uren oponthoud betekenen....in BA schelden ze elkaar uit voor Hijo de Puta, schudden elkaar dan de hand...en na drie minuten ben je weer onderweg.
Ons hostel is echt een jeugdherberg volgepakt met naar bierstinkende Braziliaanse low lifes.....buiten het naar bier stinken passen we er niet echt tussen.
Het hostel is gelegen in het Micro Centro van BA (zesbaanswegen, veel mensen en ministeries)....Naast het hostel kan ook de buurt ons niet echt bekoren.
Het enige lichtpuntje van de dag was, dat we wonderbaarlijk genoeg precies op het juiste moment bij Plaza del Mayo aankwamen, alwaar de Dwaze Moeders wekelijks op donderdag om half vier hun protest rondje maken om te protesteren tegen het feit dat tijdens het oude regime hun zoons zonder parachute uit vliegtuigen werden gemikt .
Na een nacht zonder al teveel rust (Brazilians know how to party...unfortunately), gaan we de volgende dag naar een ander 'barrio'. San Telmo blijkt erg relaxed te zijn. Met al zijn gallarietjes (spel je dat zo?), antiek winkeltjes en pitoresque pleintjes is het een oase vergeleken met het Micro Centro. Het bevalt ons zo goed dat we besluiten om in deze buurt een hostel te zoeken. Zo gedacht zo gedaan...en de volgende dag zitten we in San Telmo.
In San Telmo zijn wij op zoek gegaan naar Casa Minima (het smalste huisje van BA). Het huisje is met recht Minima....want wij kunnen het onmogelijk vinden.....nu weten we hoe Gargamel zich moest voelen op zoek naar Smurfendorp.....ergens hier ver vandaan waar paddestoelen huisjes staan...daar woont een volkje vrij en blij....ik dwaal af.
Verder zijn wij vorige week begonnen met Spaanse les (de eerste zeven uur zitten erop!) Marjolein heeft in het Spaans (WHOEHOE!) groenten (las verduras) en (Y) biefstuk (Biftec de Lomo) besteld op de markt!....Pim mocht het klaarmaken op een gaar tweepits gasstelletje in het hostel.
Ook zijn we naar La Boca geweest. La Boca is de buurt van de gekleurde huisjes, Tango en Boca Juniors (Marjolein denkt nog steeds dat ze de Boca Boys heten....). Voor iedereen met het voetbal IQ van Marjolein....Boca Juniors is één van de grootste voetbalclubs uit Zuid-Amerika, waar o.a. Diego Armando Maradona (AKA....de hand van god!) zijn doorbraak beleefde.
Onze laatste dag in BA hebben we doorgebracht op de begraafplaats van Recoleta....dat leek ons gewoon gezellig..........verder lag daar ook toevallig Evita Peron begraven...dat pak je dan ook maar even mee.....gewoon omdat het kan.
Morgen gaan we per boot naar Uruguay (Colonia) woensdag vliegen we naar Ushuaia....op naar de penguins!
Un beso grande
Pim Y Mar
Ziet er allemaal goed uit, houwe zo.
Diike kus alle twee, en geniet.
Gave stad he dat BA?! Colonia is een heel schattig rustig sradje, dus kan je lekker ff bijomen :-)
Ik kan de broeierige warmte hier bijna op mijn stoel voelen jongens. Leuk dit ik absorbeer de informatie als een spons.
Fijn dat het goed gaat met jullie. Ik lees later graag weer meer.
groet Bas
Naaaaaah, een plaza del mayo!!!! Gewoon een plein naar je vernoemd :)
Het klinkt echt geweldig allemaal. Geniet lekker verder. Dan doen wij dat van het koude weer hier :(
Zie je wel! ben je ECHT marjoleintje van het pleintje!!
klinkt heel leuk allemaal!!! eeeh... 'zag' vandaag nog de pinguins in de mary poppins show ;)!! doe ze de groetjes als je ze hebt gevonden!!
Ah, muy bien!! Ya siete horas de clases espanoles!!!
Eh, ok, om verder te typen zou ik nu ook ff weer een woordenboek erbij moeten pakken... ;-)
Anyway, wat ik van mijn spaanse les heb onthouden: nonverbale communicatie is de helft van de winst. Flink met die armen en handen wapperen dus en fiks wat theatrale blikken. En: Que Rollo!! Afhankelijk van het gezicht wat je erbij trekt (boos, sip, etcetera) betekent het iets anders en het is altijd goed (soort 'ah joh').
Onwijs bedankt voor jullie telefoontje trouwens nav de narigheid hierzo. Dat jullie er uberhaupt in die tijdszone in die setting aan hebben gedacht, was heel tof.
Besitos grandes, hermanitos.
Que os gusta Ushuajajajawahja y no tendriais si muchos frios.
Nos veremos!
C
Wat een leuke plaatjes weer.
Blijf genieten . Knuffel voor jullie
Klinkt echt "mucho fantastisco" (inderdaad, ik spreek geen Spaans)! Fijn dat jullie de eerste dagen goed hebben overleefd. Succes met alles, we houden jullie avonturen in de gaten.
Liefs Raelene en Lex
esta una poquito frio en ushusia?